Algemeen, Content Marketing

Sterke groei in bereidheid om te betalen voor videocontent

Off

17% van de Nederlanders geeft geld uit aan het streamen van film en tv-programma’s. Het afgelopen jaar heeft duidelijk een omslag plaatsgevonden in de bereidheid om voor streaming-diensten te betalen. Gaf in 2014 slechts 2% van de Nederlanders geld uit uit aan het streamen van film en tv-programma’s, inmiddels is dat 17%, zo blijkt uit de tweede editie van de Samsung technologiebarometer die deze week is gepresenteerd..

Het onderzoek laat zien dat het streamen van videocontent steeds meer terrein op het downloaden. Inmiddels streamt 56% van de Nederlanders tv- en filmcontent. Dit was in 2014 nog 44%,

Ruim vier op de tien Nederlanders streamt minstens eens per week, 1 op de 5 doet dat zelfs dagelijks. Het aantal Nederlanders dat film- en tv-content downloadt, daalde met 2%.

Ondanks de opmars van smartphones en tablets, blijft de televisie favoriet voor het bekijken van films en tv-programma’s. Bijna negen op de tien (87%) kijkt dagelijks naar de tv, al dan niet on demand. Gemiddeld doen we dit ruim drie uur, 23 minuten langer dan een jaar geleden.

LEES MEER / CONTENTMARKETINGOPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR /  DOWNLOAD GRATIS WHITE PAPER

About the author / 

Redactie Management Career
Redactie Management Career

Management Career (MMC) is het online platform voor management executives & business leaders in Nederland met up-to-date informatie over finance & accounting, strategische management, hrm, bedrijfskunde, management & leadership en ICT & CRM. U vindt op dit platform belangrijke trends en ontwikkelingen binnen de genoemde vakgebieden, relevante carriers-informatie, actuele kennis en inzichten en agenda-informatie over events, bijeenkomsten en opleidingen.

Management Career Nieuwsupdate