Downloads, Management & Leadership, Strategisch Management

Carthago Methode: in 4 stappen komen tot verandering

Een nieuwe visie op verandering!

Continuïteit en verbetering van de organisatie én de dienstverlening: in veel bedrijven krijgt dit veel aandacht en hoge prioriteit. In de praktijk blijkt realisatie echter best lastig. Jaarlijks starten bedrijven gemiddeld zeven veranderprojecten. Bij ongeveer 70% van de projecten wordt niet het gewenste resultaat behaald. Wij zijn ervan overtuigd dat de traditionele kijk op verandering hieraan ten grondslag ligt. Die beschouwt dit als een beheersbare ingreep en legt de nadruk op analyse en gedragsverandering. Daarnaast zien we dat denkbeelden van het management over ‘verandering’ gedateerd en niet effectief zijn: ‘Ze moeten het inmiddels toch wel weten’, ‘Ze zouden het gewoon eens moeten doen’ en ‘Communicatie, is dat nou zo moeilijk?’. Dit veroorzaakt onbegrip en irritatie. Zeker omdat dit in alle lagen van de organisatie geuit wordt.

‘Het zelf denken’

Als je echte gedragsverandering wil bereiken, moet je ‘het denken zelf’ veranderen door het loslaten van routineuze overtuigingen over (het gedrag van) de ander, de veranderende situatie én je eigen rol, competenties en inzet. Overtuigingen zijn de bron van denken en gedrag en bepalen het resultaat. Als je die overtuigingen kunt aanpakken, kun je ook moeiteloos en snel veranderen. Alleen door te breken met oude conventies en door de belemmeringen aan te pakken die veranderingen in de weg staan, kunnen mensen ongelooflijke hoogten bereiken. Benader veranderingen op een andere manier en realiseer verbetering. Kies voor bekrachtiging in plaats van belemmering. Kies voor wat je kan bijdragen in plaats van halen. Kies voor draagkracht in plaats van draaglast.

Met andere woorden: verandering is een keuze.

Deze White Paper gaat over een interessant en vrij onontwikkeld gebied dat we kunnen ontwikkelen: het transformeren van niet effectieve denkbeelden naar effectieve denkbeelden én het maken van effectieve keuzes daarbij. Iedereen die vrijwillig keuzes kan maken, kan effectief veranderen naar een situatie die men echt wil.

Veel nieuwe denkbeelden toegewenst,

Toine Simons Change accelerator

”Iedereen die vrijwillig keuzes kan maken, kan effectief veranderen naar een situatie die men echt wil.’

Klik hier voor het volledige White Paper

About the author / 

Redactie Management Career
Redactie Management Career

Management Career (MMC) is het online platform voor management executives & business leaders in Nederland met up-to-date informatie over finance & accounting, strategische management, hrm, bedrijfskunde, management & leadership en ICT & CRM. U vindt op dit platform belangrijke trends en ontwikkelingen binnen de genoemde vakgebieden, relevante carriers-informatie, actuele kennis en inzichten en agenda-informatie over events, bijeenkomsten en opleidingen.

Management Career Nieuwsupdate

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.