Cursus Strategisch Brand Management (4 dagen)

cursus brand management

Cursus Strategisch Brand Management (4 dagen)

De consument verwacht meer dan ooit toegevoegde waarde van een bedrijf. Onderscheidend vermogen, relevantie, betekenis en transparantie is waar het om gaat. Kun je hier niet aan voldoen, wordt je overgeslagen. De klant is hard, kiest razendsnel en is steeds minder loyaal. Bedrijven hebben vandaag de dag meer dan ooit een goede merkstrategie nodig. Deze leergang verschaft u de noodzakelijke kennis, vaardigheden én inzichten om een goede branding strategie op te zetten.Vragen die centraal staan, zijn:

– Hoe kan ik een goed gefundeerde positionering of merkstrategie opzetten?
– Hoe kan ik een betekenisvolle waardepropositie in de markt zetten?
– Hoe kan ik online en social media goed inbedden in mijn merkstrategie?

Learnings 

De leergang Strategisch Brand Management reikt u nieuwe inzichten en kennis aan. Leert u actief aan de hand van concrete praktijkcases het geleerde te implementeren en er direct mee aan de slag te gaan. Brengt verdieping aan op uw bestaande kennis en brengt u nieuwe vaardigheden bij over de implementatie van strategisch merkenbeleid. Leert u hoe u uw plannen daad- werkelijk geïmplementeerd kunt krijgen en laat u aan de hand van een bedrijfsbezoek zien hoe het eindresultaat eruit kan zien  van een succesvolle implementatie.

Onderwerpen van de opleiding

De opleiding Strategisch Brand Management bestaat uit de volgende vier blokken: Strategie, Branding & Positioneren (college een en twee). Digital branding en social media strategie, cases en opdrachten (college drie en vier).  Merkconsistentie creeren en bewaken (college vijf en zes) – Bedrijfsbezoek (college zeven).

Inhoud

– College 1: Trends, ontwikkelingen, brand strategy, merkmodellen, portfoliomanagement
– College 2: Merkidentiteit, merkwaarden, means-end chain, positionering en marketingcommunicatie
– College 3: Digital branding, social media, performance based marketing, community management 
– College 4: Online marketing, reputatiemanagement, online brand engagement, meten en bijsturen.
– College 5: Brand alignment, merkconsistentie creëren, managen en bewaken
– College 6: Hoe aanvliegen van projecten, hoe werken bepaalde systemen, hoe krijg je mensen mee, etc.
– College 7: Bedrijfsbezoek (inspiratie)

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De cursus Brand Management is bedoeld voor (senior) marketeers, brand managers, communicatie managers, strategen, adviseurs, product managers, business developers, commercieel directeuren en/of managers  die verantwoordelijk zijn voor het commerciële beleid in organisaties. U beschikt over een aantal jaren werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en wilt deze graag toepassen in de praktijk.

Action learning

Tijdens de opleiding gaat u actief in groepen aan de slag op basis van diverse cases en opdrachten. U werkt hierbij aan het opstellen van een branding strategie voor bekende merken als Achmea of Ikea. U leert in groepen de theorie actief toe te passen en krijgt feedback van docenten die deze opdracht destijds zelf hebben geïmplementeerd bij hun opdrachtgever. Verder leert u enorm veel van uw mede-studiegenoten die vaak vanuit diverse functies, branches en achtergronden te maken hebben met dezelfde problematiek.

Docenten van de opleiding

Onze docenten zijn bedreven in vraagstukken op het gebied van merkenbeleid en strategisch brand management. Onze docenten verzorgen vanuit zowel theorie als praktijk hun colleges. Alle docenten in de opleiding zijn ervaren professionals, hoogleraar en/of vakdocent.

Opleider: NIBAA Institute

NIBAA is een opleidingsinstituut gericht op strategie & brand management en gevestigd te Utrecht. NIBAA verzorgt opleidingen en masterclasses voor executives in Utrecht. In de opleidingen wordt state-of-the-art kennis gedeeld en gecombineerd met diverse ‘best practices’. NIBAA werkt met ervaren professionals, hoogleraren en vakdocenten.

Inschrijven & Aanmelden

Formulier voor het inschrijven op webinars, sessies en cursussen aangeboden door Managementcareer.nl
1 Persoonsgegevens
2 Factuurgegevens
  • Persoonsgegevens

Management Career Nieuwsupdate

Zoek uw cursus of opleiding

Filter cursussen

Ad

Zoek uw cursus of opleiding

Filter cursussen

Ad

Zoek uw cursus of opleiding

Filter cursussen