Algemeen, Downloads, HRM

Gratis Whitepaper: Organisatieverandering met een missie!

0

Gratis Whitepaper: Organisatieverandering met een missie!

Om als organisatie optimale dienstverlening te kunnen blijven leveren of steeds weer met nieuwe producten de klant te verrassen, kan je het je niet permitteren om stil te blijven zitten. Stilstand is immers achteruitgang. Loopt je bedrijf lekker en leun je even achterover? Niet doen, je concurrent zit niet te slapen, ontwikkelt gewoon door en haalt je linksom in. En zoals de Amerikaans-Nederlandse schilder het al formuleerde. Soms moet je veranderen om hetzelfde te blijven.

Stil blijven staan is geen optie

In organisaties zijn we steeds bezig met veranderen. Waarom kunnen we het niet houden bij het oude en gewoon ons ding blijven doen? Het gaat niet. Niet alleen zijn er continu ontwikkelingen in de buitenwereld die aan ons vragen om zaken te veranderen. En soms zijn we gewoon vastgedraaid en in zelfbedachte systemen die eerder belemmeren dan dat ze ons helpen ons werk zo goed mogelijk te doen.

Als je als organisatie besluit een veranderproces in te zetten, dan gaat het om de volgende vier zaken: Richten, Inrichten, Verrichten en Berichten. Richten vindt plaats op strategisch niveau. Het management geeft aan wat de richting is waarin de organisatie zich moet gaan ontwikkelen (het wat). Daarna volgt de inrichting (de organisatiestructuur) op tactisch niveau. Daarna het verrichten (hoe voeren we het uit) op operationeel niveau. Dit alles omgeven door het verstrekken van informatie, het berichten over het waarom, de voortgang en de resultaten.

Download hieronder het volledige white paper

 

About the author / 

Utrecht Business School
Utrecht Business School

UBS / Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze studenten op tot zwaardere professionals en bereiden ze voor op een volgende stap in hun carrière. Dit doen wij op de vakgebieden finance & accounting, marketing en communicatie, it en crm, strategie, hrm en management & leadership. We ondersteunen studenten gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie en geven middels educatie en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. Meer informatie over Utrecht Business School vindt u hier.

Management Career Nieuwsupdate

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.