Algemeen, Downloads, HRM

Gratis Whitepaper: Van HR Metrics tot HR Analytics

Off

Big data, HR analytics en voorspellende analyse: de druk binnen HR om beter en vooral nuttiger te meten was nooit zo groot. Maar wie doet er iets mee in uw bedrijf? Internationaal onderzoek leert dat steeds meer bedrijven “de muur van professor Boudreau”(zie kader) doorbreken en de vruchten plukken van voorspellende analyse. Maar hoe zit dit in België? Partena Professional peilde naar de integratie van HR Analytics in onze Belgische bedrijven.

Van HR Metrics tot HR Analytics Wie doet er iets mee?

  • Hoe categoriseer en vergelijk je ?
  • Welke verbanden leg je ?
  • Hoe weet je of je een verschil maakt ?
  • Cijfers of inzichten ?
  • Integreer je het lijnmanagement ?

De muur van prof. Boudreau Prof. John Boudreau stelt dat de meeste HR-afdelingen zich noodgedwongen beperken tot beschrijvende analyses (ken- en stuurgetallen, benchmarks, scorecards, enzovoort). Hiermee kunnen ze de impact van HR-investeringen op de business echter niet aantonen, waardoor ze tegen de ‘waardenmuur’ botsen. HR moet dus voorbij die muur geraken, zijn gegevens linken met bedrijfsdata en zo de impact van zijn HR-investeringen meten en zelfs voorspellen.

Download hier het volledige white paper

About the author / 

Redactie Management Career
Redactie Management Career

Management Career (MMC) is het online platform voor management executives & business leaders in Nederland met up-to-date informatie over finance & accounting, strategische management, hrm, bedrijfskunde, management & leadership en ICT & CRM. U vindt op dit platform belangrijke trends en ontwikkelingen binnen de genoemde vakgebieden, relevante carriers-informatie, actuele kennis en inzichten en agenda-informatie over events, bijeenkomsten en opleidingen.

Management Career Nieuwsupdate