Algemeen, Bedrijfskunde, Management & Leadership

Meer resultaat als professional door een onvergetelijke online indruk

Het internet staat vol met nuttige informatie die gebruikt kan worden om onze kennis te vergroten of om informatie over mensen op te zoeken. Niet alleen jij maakt gebruik van het internet om meer informatie te verkrijgen, ook werkgevers, headhunter, klanten en andere zakelijke relaties gebruiken Google om een beeld te krijgen van professionals. Des te belangrijker dus om ervoor te zorgen dat je ook online een goede eerste indruk maakt.

 

Vergroot jouw kansen met een goede online indruk

Voorafgaand aan een ontmoeting met een zakelijke relatie of voordat je benaderd wordt door een headhunter vindt tegenwoordig altijd een Google check plaats. Werkgevers, klanten en zakelijke relaties willen meer over jou te weten komen en zullen het internet raadplegen om erachter te komen of je aan hun eisen voldoet. Zo vormen ze alvast een beeld over jou; oftewel jouw online eerste indruk. Het is dus belangrijk om jouw online indruk te managen. Wanneer anderen direct zien wie je bent en wat jouw expertise is, schept dat vertrouwen en weten ze direct wat je voor hun kan betekenen.

 

“Het is belangrijk om naast je offline indruk ook jouw online indruk te managen. Zo zien potentiële klanten, werkgevers en zakelijke relaties direct wat je voor hun kan betekenen en boek je meer resultaat.”

 

Zo manage je als professional jouw online indruk

 

Het is dus belangrijk wanneer zakelijke relaties jouw naam googelen, er relevante en correcte informatie over jou te vinden is. Dat kan best lastig zijn, want 64% van de mensen heeft een naamgenoot, waardoor het niet altijd duidelijk is over wie de informatie gaat. Bovendien vinden potentiële werkgevers zowel werk gerelateerde als privé informatie op het internet. Zorg dus dat je gevonden wordt in Google op basis van jouw voor- en achternaam en dat je verwijst naar relevante  informatie die over jou gaat. Zo heb je zelf controle over jouw online indruk.

 

“Google jezelf eens en verplaats je dan in een potentiële werkgever, headhunter of klant. Zorg dat je weet wat er online over jou te vinden is en ben je er bewust van dat je hier zelf invloed op hebt.”

 

Veel professionals zijn zich er wel van bewust dat een positieve online indruk echt verschil maakt. Maar vaak weten niet hoe ze dit gemakkelijk moeten doen. Daarom heeft MijnNaamBeschermen.nl een tool ontwikkelt om professionals hierbij te helpen. Met de tool bescherm je jouw naam op het internet en creëer in een paar minuten en zonder technische kennis een professioneel ogende profielpagina. Hier vertel je in het kort wie je bent en wat jouw expertise is en verwijs je naar relevante informatie over jou op het internet, bijvoorbeeld jouw LinkedIn, huidige werkgever, projecten of zakelijke blog.

 

Jouw profielpagina wordt door Google gevonden wanneer iemand je voor- en achternaam invoert. Zo kunnen potentiële werkgevers, klanten en andere zakelijke relaties je gemakkelijk vinden en in één oogopslag zien wat jij te bieden hebt. Zo onderscheid jij jezelf van andere kandidaten en boek je meer resultaat. Dus start met het managen van jouw online indruk, want je krijgt tenslotte geen tweede kans voor een eerste indruk.

Auteur: Martijn Barten ;  Martijn Barten is initiatiefnemer van Mijn Online IDentiteit. MijnOnlineIDentiteit.nl is een belangrijke bron van informatie voor iedereen die zijn of haar online identiteit wilt managen. Jaarlijks maken meer dan 700.000 Nederlanders gebruik van de praktische tips op de website. Mijn Online IDentiteit is daarmee het grootste platform in Nederland op dit gebied. 

 

 

About the author / 

Redactie Management Career
Redactie Management Career

Management Career (MMC) is het online platform voor management executives & business leaders in Nederland met up-to-date informatie over finance & accounting, strategische management, hrm, bedrijfskunde, management & leadership en ICT & CRM. U vindt op dit platform belangrijke trends en ontwikkelingen binnen de genoemde vakgebieden, relevante carriers-informatie, actuele kennis en inzichten en agenda-informatie over events, bijeenkomsten en opleidingen.

Management Career Nieuwsupdate

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.